COVID-19
We are doing everything we can to ensure we have continuity of business, while heeding the very latest Government advice. We monitor this daily and adapt our procedures and messaging immediately to any changes that are required. We would like to express our sympathies to everyone who has been affected and continues to be affected by the COVID-19 virus.

We would also like to show our support to our teams and key workers who are working tirelessly across the country.

For more about how Willmott Dixon group are responding to the everyday changes of Covid-19 please click here.

Enfield Council Edmonton Green Library

Cat B fit out of Edmonton Library procured via SCAPE

Project Stats

Duration
25 weeks
Value
£2.97 m
Size
13,002 sq ft
Sector
Commercial

Project Story

We were appointed to create flexible new office and meeting space above the flagship library at Edmonton Green as part of a £2.97 Million refurbishment project. The project was procured through SCAPE.

Part of Enfield Council's Build the Change programme, the new facilities will serve as a hub for the borough-wide housing and homelessness services in north London.

Willmott Dixon Interiors carried out substantial alterations to the interior and exterior of the building at second floor level, to create a large, open plan office area with flexible meeting spaces. New partitions were installed with glazed screens, as well as a new kitchen area, toilets and showers, and raised access flooring.

The workspace benefitted from an MEP installation throughout, with a new mechanical plant on the roof and new air handling, condenser and air conditioning units.

Externally, new large windows were added to the east elevation, which also incorporates new steel wind posts and beams to create the increased structural openings and now greatly improves natural daylight penetration into the floor plate.

Construction of the building has been characterised by strong sustainability credentials, with 98% of project waste diverted from landfill and harvested rainwater used to limit dust on site.
Project Outcomes
  • Creation of modern office and meeting space
  • Project delivered within a live environment
  • Achieved 71% social return on investment through development of a social value plan
  • Maximised investment in local suppliers, 74% of total project spend made within 10 miles

Project Team

Tom McEvoy × Director of Operations
Josh Armstrong × Senior Frameworks Manager
Consultant team
Customer : Enfield Council
Architect : TP Bennett
Project Manager : Pick Everard
Quantity Surveyor: Stace LLP

Other Projects

Contact us

Like what you see? Want to work with our amazing team? Contact us today
Contact us