COVID-19
We are doing everything we can to ensure we have continuity of business, while heeding the very latest Government advice. We monitor this daily and adapt our procedures and messaging immediately to any changes that are required. We would like to express our sympathies to everyone who has been affected and continues to be affected by the COVID-19 virus.

We would also like to show our support to our teams and key workers who are working tirelessly across the country.

For more about how Willmott Dixon group are responding to the everyday changes of Covid-19 please click here.

Tyseley Energy Park Hay Mills, Birmingham

Refurbishment of new business incubation space at the Tyseley Energy Park in Hay Mills, Birmingham.

Project Stats

Duration
10 weeks
Value
£845 k
Size
115,34 sq ft
Sector
Commercial

Project Story

Tyseley Energy Park
Willmott Dixon Interiors are proud to have been chosen to deliver the refurbishment of two buildings at the Tyseley Energy Park to provide incubation space for fledgling low-carbon energy businesses. The contract was awarded via the Pagabo Refit & Refurbishment procurement framework.

The 10-week project included refurbishing the Jelson unit, a small factory with attached offices and a separate office building which was partially occupied by landlord, Webster & Horsfall Limited, during the works.

The works included partial strip out of existing MEPH services at the Jelson unit and the installation of new services throughout, including new chiller and space heaters. Some existing non-structural walls were demolished in both buildings and a new steel beam was also added to support the upper floor in the office building to allow the removal of a structural wall.

The project has created almost 14,000 sq ft of open plan office and industrial warehouse space that will be let to small businesses in the energy sector. It will be carried out in conjunction with the University of Birmingham’s Energy Institute SME Engagement Programme, ATETA.
Project Outcomes
  • Successful refurbishment amid Covid-19 in a partially occupied building.
  • Roof replaced during Winter months.
  • New services installed adjacent and tied in to existing, retained services.
  • Works carried out around a fully functioning service yard.

Project Team

Phil Crowther × Regional Director
Phil Taylor × Regional Customer Relationship Manager
Consultant team
Project Manager: Currie & Brown
Architect: Glancy Nicholls
Quantity Surveyor: Currie & Brown
Service Engineer: CPW

Other Projects

Contact us

Like what you see? Want to work with our amazing team? Contact us today
Contact us