Network Rail - Puddle Dock, London

The detailed design, refurbishment and fit out of office space at for Network Rail

Project Stats

Duration
54 weeks
Value
£21million
Size
110,000 sq ft
Sector
Commercial

Project Story

With 110,000 sq ft of space directly adjacent to a major transport link at Blackfriars Station and served by Thames Link and London Underground, this was a challenging project that required a great deal of collaborative and innovative thinking. With public access from the station to the adjoining Mermaid Theatre, extensive liaison with both Network Rail and London Underground was constantly required. Works comprised the replacement of existing mechanical & electrical installations through 5 new main risers over 6 floors and 2 existing risers with structural alterations, New lift installation within the existing lift cores, Exposed concrete soffits and ceiling services with low level perimeter FCUs and Strengthening to 7 lift pit floors with the installation of large steel beams below the pits.
Project Outcomes
  • Substantial re-modelling of the structure to overcome issues of the changes of level across the site and building
  • Extensive Green Roof installed with sedum mat
  • Successfully completed large scale asbestos strip out under fully controlled conditions

Project Team

Tom McEvoy × Director of Operations
Connie Robson Velaetis × Principal Sales & Marketing Manager
Consultant team
Architect: Scott Brownrigg
Project Manager: Currie & Brown
Cost Consultant: Currie & Brown
Services Engineer: WSP PB

Other Projects

Contact us

Like what you see? Want to work with our amazing team? Contact us today
Contact us