COVID-19
We are doing everything we can to ensure we have continuity of business, while heeding the very latest Government advice. We monitor this daily and adapt our procedures and messaging immediately to any changes that are required. We would like to express our sympathies to everyone who has been affected and continues to be affected by the COVID-19 virus.

We would also like to show our support to our teams and key workers who are working tirelessly across the country.

For more about how Willmott Dixon group are responding to the everyday changes of Covid-19 please click here.

Riverside House, Southwark Bridge Road

The Cat A fit out and refurbishment of commercial office space at Riverside House for Aludwaliya Asset Management.

Project Stats

Duration
58 weeks
Value
£30million
Size
96,875 sq ft
Sector
Commercial

Project Story

Willmott Dixon Interiors (WDI) was appointed to carry out the Cat A refurbishment and fit-out of the landmark commercial office building, Riverside House. The high-profile building is located adjacent to Southwark Bridge and fronts onto the River Thames.

The project was phased to enable the building to remain live and occupied throughout the works. This included the ground floor restaurant occupants (Zizzi, EAT and The Real Greek), and office tenant Ofcom who occupy part of the ground floor and floors 1-4.

The project scope included the part remodelling of lower ground to include new cycle storage, showers, toilets and changing facilities; remodelling of mezzanine floor to form the new double-height reception and waiting area; part remodelling of the ground floor to form the new entrance, reception, waiting area, lobby, bridge link and associated facade works; and infilling the atrium from levels 5 to 8.

The building was extended to include new curtain walling on levels 6, 7, 8, 9, 10 and 11, new terrace balconies on levels 8, 9 and 10, a Cat A fit-out on floors 5, 6, 7, 8, 9, 10 and 11, communal areas and 4no staircases, a Cat B fit out to 2no receptions and co-working lounge and the creation of a green wall on the 8th floor terrace. These works created an additional c10, 000sft of floor space for the landlord.

We worked closely with the customer team to keep the building open and in fully operation via sectional completions and to ensure that we always had a fully operational and compliant DDA reception for Ofcom to use through the works.
Key Outcomes
  • Works completed in a live environment
  • Additional circa 10,000 sq ft floor space created
  • Complete overhaul of the mechanical and electrical systems of the building
  • BREEAM score of 'Very Good'
  • Successful handover amid covid-19

Project Team

Tom McEvoy × Director of Operations
Connie Robson Velaetis × Principal Sales and Marketing Manager
Consultant team
Architect : Gensler
Project Manager: Paragon Building Consultancy
Structural Engineer: Heyne Tillett Steel
Service Engineer: GDM Partnership

Other Projects

Contact us

Like what you see? Want to work with our amazing team? Contact us today
Contact us